Even voorstellen

Ubi iter? | Doesburg

Al vele jaren werk ik als docent geschiedenis op een middelbare school en heb ik een grote liefde voor de geschiedenis van Nederland. Het was een logische stap dat ik enkele jaren geleden een opleiding volgde tot “nationaal gids”. In 2019 richtte ik mijn gids- en reisorganisatie Ubi iter? History, Heritage and Hospitality op. De naam is een verwijzing naar mijn reizen en betekent zoveel als; Wat zullen we onderweg eens gaan doen? Met veel kennis en een scherp oog voor de interesse van mijn klanten leid ik mensen rond  in Oost-Nederland en in Portugal, mijn tweede thuisland. 

Met de komst van Covid-19 stopte de toeristenstroom en kwam er tijd en ruimte om een andere, langgekoesterde, droom te verwezenlijken; een kleinschalige B&B met veel comfort en een grote mate van gastvrijheid.
Ik heb geprobeerd om een zelfstandige accommodatie te realiseren die geheel voldoet aan mijn eigen wensen tijdens de vele reizen die ik zowel zakelijk als privé maakte. Met enkele aardige verwijzingen naar Portugal ben ik trots op mijn gastenverblijf dat zo mooi past in mijn bedrijfsconcept.

Bem vindo em Doesburg!

Petra Spaan - Verdouw

Favoriete plek

In het oude centrum van Doesburg, op de hoek van het stadhuis, tref je een afbeelding van de Heilige Martinus aan. Deze beschermheilige van Doesburg kennen veel mensen beter onder de naam van Sint Maarten. Op 11 november wordt dit feest door de Doesburgse kinderen nog altijd gevierd met lampions, liedjes en lekkernijen.

tijd om te ontspannen

Een bezoek aan B&B Ubi iter? biedt alle gelegenheid om eens lekker bij te komen. Dat kan actief waarbij ik graag tips geef voor wandelen of fietsen in de prachtige omgeving van de Veluwe of het Montferland.

Maar om een echt vakantiegevoel te geven staat er een ook ouderwetse platenspeler ter beschikking. Laat gerust weten welke muzieksmaak je hebt. Van Fado tot de Beatles, het is er allemaal.

Enthousiast geworden?